Bemutatkozás

Az Állat és Ember” Állat- és Természetvédő, Szabadidő és Kulturális Egyesület, régi állatvédők részvételével jött létre 2007-ben.

Állatvédelmi munkánkat család és munka mellett végezzük, szabadidőnket és anyagi lehetőségeinket rászánva, azaz NEM munkaviszonyban, és NEM díjazás ellenében. Konyhapénzből gazdálkodunk. Fejlődésünknek köszönhetően működésünk második évétől az egész országból – Budaörsről, Vácról, Jászberényből, Ózdról, Hajdúszoboszlóról, Nyíregyházáról, és egyéb településekről – történő mentést végzünk. A rendelkezésünkre álló helyek függvényében feladatunkul tűztük ki a halmozottan sérült – főleg szem- és látássérült –, viselkedészavaros és záros határidőn belül lealtatásra kijelölt állatok mentését. Telepünk, menhelyünk nincs, nem is tervezünk ilyet létrehozni: ideiglenes befogadói rendszerben illetve panziót igénybe véve dolgozunk.

A gondozásunkba vett állatokat minden esetben két hétig karanténozzuk, s ha ez alatt az idő alatt betegséget nem tapasztalunk náluk, állatorvosi felmérés, és legtöbb esetben azonnali ivartalanítás után befogadó családhoz költöznek, testi-lelki rehabilitációjuk ott történik. Ez a rehabilitációt és az örökbefogadáskor új családjukba történő beilleszkedésüket sokkal zökkenő-mentesebbé teszi: az új gazdi jól szocializált, jól ápolt, egészséges új családtagot kap.

3 év alatt a “nagyok” közé kerültünk. 2007-ben féléves működésünk alatt 57, 2008-ban 145, 2009-ben 117 2010-ben 105 állatot adtunk örökbe, figyelemmel arra, hogy a legszerencsétlenebbeken igyekszünk segíteni, mely évente körülbelül 10 vak állatot is jelent, úgy gondoljuk, szép eredmény. Kizárólag saját erőnkből egyidejűleg 60-70 fős állományról gondoskodunk. A korábban általunk gondozott állatok örökbefogadóival folyamatos kapcsolatban, baráti viszonyban vagyunk, kölcsönösen segítjük egymást, igen sokan közülük támogatnak bennünket, de többen tagként, befogadóként is csatlakoztak hozzánk.

Szófogadók, hűségesek !

Próbáltál már így sétáltatni 🙂

A tavalyi 2009 1% kampányunk eredménye 1.5 millió Ft volt, míg a működésünk átlagosan évente 7-8 millió Ft-ot emészt fel, melyet 100%-ban egyesületünk tagjainak, önkénteseinek saját bevételei fedeznek, azaz tényleg konyhapénzből gazdálkodunk.

Éves u.n. visszaadási/visszavételi rátánk (azaz nem megfelelő kutya-gazdi párosításunk) 2%, amivel tudomásunk szerint egyedülállók vagyunk az országban.

Mindig az állat érdekeit tekintjük elsődlegesnek az új gazda keresésekor.

Elnökünk, és egyesületünk jelmondata : Csak nálamnál jobb helyre adom !!!

Ha támogatnád munkánkat:
Bármely kis összeggel segíthetsz !
Egy mentvényünk alap költsége naponta kb. 500 – 700 Ft, folyamatosan 60-70 állat áll gondozásunkban!

“Állat és Ember” Egyesület
Számlaszám: 12010453-01006150-00100004
IBAN: HU68 1201 0453 0100 6150 0010 0004
Adószám: 18195376-2-42 az 1% felajánlásodat is örömmel fogadjuk.

Honlapunk: www.allatesember.hu
Facebook oldalunk: www.facebook.com/AllatesEmber

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s