Címkék

Dugódani 2013. február 13-án került hozzánk egy segítségkérésnek köszönhetően. A története sajnos már szokványosnak mondható. Gazdái elköltöztek, nemes egyszerűséggel a többi kacatjukkal együtt őt is ott felejtették. Főbérlő nem akar vele “szarakodni” ezért addig van helye, míg az utoljára megvásárolt zsák táp el nem fogy, utána “megoldja a sorsát”. Egy cca. 1.5 m2-es kennelben él láncon(!), nyakig szarban. Kis pofija egy régi sérülés miatt picit ferdén áll.
Innen indult

Innen indult

Először félelmében barátságtalan volt, de kis meggyőzés után már élvezte a simit. Bundája iszonyatos állapotban van.
Pincsike jöhetett hozzánk és miután egy brutális megfázásból kikezeltük, jöhetett az állkapocs műtét, ahol sajnos az állkapcsának a negyedét el kellett távolítani. 😦 Ha időben ellátták volna, akkor megmenthető lett volna az állkapcsa, de mostanra felszívódott a csont és az állkapocsízület is. Így viszont a kitörött darab rögzítése műtétsorozattal, több protézis beültetésével lett volna csak lehetséges, miközben – 2-3 hónapon keresztül – a kutyát szondán keresztül lehetett volna csak etetni a szájzár veszélyével. Az operáló orvosnak így nem volt más lehetősége, csak hogy a kutyát irritáló kitörött – és még nem felszívódott – csontrészt eltávolítsa. Megtörtént egyúttal ivartalanítása is, mely szintén az átlagosnál macerásabb volt (féloldali hasűri rejtett heréje volt, és két farkaskörmétől is megszabadult. Orvosunk szerint a hiányosság ellenére teljes életet élhet.
Dugod_3

Dugod_2

Dugod_4

Dugod_6

Majd nem sokkal később eljött érte A GAZDI is, aki 2013. április 6-án örökbe fogadta.
Dugod_5

Dugod_7

A alábbi levelet a gazdiktól kaptuk:

Kedves Kata és Lányok! Dugódani gazdijaként tudatnám Veletek, hogy a bájos fiatalúr láthatóan nagyon jól érzi magát szerény hajlékunk lakójaként. Tappancs
kutyusunkkal jól kijönnek. Dani a séták alkalmával lelassul Tapi ütemére, persze ha mód nyílik, máris futkározik előre és vissza. Van új kedvenc játéka egy szivacsbohóc kötött ruhában, persze a nyuszi az első. Étvágyát úgy jellemezném: ide Nekem minden finomat. Minden nap kap zöldséget is a hús mellé. Az alma a gyümölcsben az ász, de néha a banán is étlapra kerül, persze nem kilószámra és kizárólag átpasszírozva a vacsiba csempészve. Nagy kedvenc lett a joghurt és a tejföl is. Ha a vacsihoz kerül ilyesmi,h át még az orra is maszatos tőle. A szobatisztaságról annyi: az első nap mikor idekerült még jelölgetett, de azóta már utcai séták alatt intézi el folyó és egyéb ügyeit. Tündérien körtánccal jelzi, ha nagydolog elvégzésére készül. Sok örömet okoz Nekünk a kis gombóc. Reggel türelemmel kivárja, míg kávézunk, utána viszont érzi és tudja, hogy séta következik, ezért a pórázzal a szájában tér vissza az ágy mellé, leül és lábemelgetéssel jelzi, menjünk máááár. Nagyon szeret játszani, de megtanulta, hogy az ágyra nem jöhet fel. Tappancsot féltőn óvja a séták alatt az idegen kutyáktól. Tapi kutyuspajtijaival jól kijönnek, sokat játszanak együtt, akár 4 kutyus is.
Egyszóval úgy gondolom Mi hárman jól együttműködő kis csapatot alkotunk. A napközbeni séták alkalmával a volt párom segít, ha mindketten dolgozunk. Igyekszünk mindig úgy alakítani a beosztást, hogy lehetőleg 1-2 nap legyen max amikor nincs itthon senki, de azokon a napokon sincs gond a bepisiléssel, kibírta aranyosan. Voltunk kozmetikusnál, problémamentesen lezajlott. A jövő héten készülünk a dokinénihez, akit Ti ajánlottatok a Horváth Mihály téren. A fésülést nagyon szereti a fiatalúr, mikor meglátja a kezünkben máris bújik a kezünk alá. Most azt hiszem nincs más újdonság, amit leírhatnék Nektek. Ígéretemhez híven jelentkezni fogunk Nálatok személyesen is, ami előreláthatólag a pünkösdi hétvégén lesz esedékes.
Addig is millió hálával gondolunk Rátok: Zsuzsa és Noémi.

Reklámok