Címkék

, ,

2012.07.13.
Az utolsó nap egy kicsit lazább volt, mint a többi, a reggelt a szokásos tablókészítéssel kezdtük, majd különböző társasjátékokkal ütöttük el az időt. Innentől minden köszönetem Annamarinak, Dalmának és Zolikának, hogy helyt álltak helyettem is. Nekem ugyanis, mint a PeKH dolgozójának, munkaköri kötelességem miatt a délelőttöt mással és máshol kellett töltenem.
Szerencsére azonban a Ház „Páratlan vakáció” rendezvényének keretében, ezen a napon egy olyan program volt, ami pont passzolt a táborunkhoz: a „Babonás péntek – állati babonák”. Igaz az elején volt egy kis félreértés, hiszen ez egy mindenki számára nyitott rendezvényként lett meghirdetve, és természetesen jöttek is rá a környékbeliek. A mi gyerekeink egy kissé csodálkoztak, hogy mit keresnek itt „idegenek”, sőt Annamari el is akarta küldeni őket :), de aztán helyreállt a rend és így, kibővített létszámmal, egy kellemes délelőttöt töltöttek el az idelátogatók is.

Edit, egyik kolleganőm állatokkal kapcsolatos babonákról tartott előadást,


majd felolvasott Romhányi József: Szamárfül című írásából. Ezután a Dr. Bubó rajzfilmből néztek meg a gyerekek pár epizódot. A kézműves foglalkozás stílusosan a péntek 13-hoz kapcsolódott, fekete macskákat készítettek. Volt olyan gyerek, aki egy egész macskacsaládot ügyeskedett össze színes lapokból és wc-papír gurigákból!
Délután immár teljes létszámban elvittük Bátort, Málnát és Lavinát a közeli parkba, ahol egy játszótér is található. A csapat egyik fele a kutyákkal játszott a másik fele pedig egymással. Mivel ez volt az utolsó sétánk a kutyákkal, majd’ minden gyerek „sétáltató” akart lenni, így több kisebb szakaszra bontva az utat, végül az összes áhítozó kéz megmarkolhatta 1-1 kutya pórázát.
Az egyik legkisebb táborozónk, Míra ezen a napon ünnepelte 6. születésnapját, meglepetésként jégkrémezés várt a gyerekekre egy alkalmi kerti születésnapi buli keretében.
A tábor záróprogramja a saját állatkák bemutatása volt, akiket a táborlakók szülei hoztak magukkal. Akik ellátogattak hozzánk: egy törpehörcsög, két tengerimalac, a két teknős, akik már előző nap érkeztek és Mütyür kutyus. Mivel lassan itt volt a búcsúzás és az utolsó meglepetés ideje, a gyerekek kaptak 1-1 „Kutyakötelesség” feliratú pólót, majd ezekben feszítve készítettünk több csoportképet is.
A „végelszámoláskor” tehát 16 kétlábú és 10 négylábú táborlakónktól búcsúztunk el, reméljük a következő nyáron újra itt lesznek!

FKI

További képek >>>

Reklámok