2012. 07. 12.
A nap meglepetése két teknős érkezése volt, akiket az egyik kis táborozó édesapja hozott be nekünk.

A teknősök egy vödörben érkeztek, de gyorsan találtunk neki egy kényelmesebb kis kádat.
Délelőtt a soros csapat elkészítette a felelős állattartás témáját bemutató tablót. A naplójukkal foglalatoskodók kivétel nélkül a Strázsás kirándulás alkalmával megismert kutyusokat rajzolták le.

A negyedik tábornapunk témája a környezetvédelem volt, amivel kapcsolatosan interaktív formában kerestük a válaszokat néhány alap kérdésre, de beszéltünk a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról és ehhez a témához kapcsolódva egy kis tombolás is megengedett volt. A PeKH-ben szelektíven gyűjtik a hulladékot, ezért először felkutattunk minden egyes tartót a házban, majd az összegyűjtött PET palackokat kivittük az udvarra, és „palacktaposó” versenyt hirdettünk. Ez nagyon jó móka volt, kivétel nélkül mindenkinek tetszett, még jó hogy egymást nem taposták össze-vissza. Bátor persze kicsit másképpen értelmezte a versenyt, Ő kisajátított magának egy palackot és azzal rohangált körbe-körbe, ezt egyébként otthon is mindig előadja, amikor levisszük az otthoni „termést”.
Ideje volt, hogy hörcsögünk is végre nevet kapjon, így szavazásra bocsátottuk a kérdést. A gyerekek itt teljesen átvették az irányítást, egy papírra felírták a saját maguk által kitalált neveket, majd szavazatokat gyűjtöttek és ki is hirdették az eredményt. Két név lett végül a befutó, mindössze egy pont különbséggel, így rövid tanakodás után mindkettőt győztesnek kikiáltva, hörcsögünk az Álmos Nokedli nevet kapta. 🙂

Mai kézműveskedésünk egy környezetbarát bevásárlószatyor elkészítése és festése volt. A szatyrokhoz már előző héten megvettem az anyagot, kiszabtam és a felét meg is varrtam. Egyik klubfoglalkozásunkon már varrtunk a gyerekekkel varrógéppel, amit rendkívül élveztek, gondoltam, hogy itt is nyerő ötlet lesz. Csak arra nem számítottam, hogy a varrógép nem fog működni. Nem maradt más hátra, a díszítést megcsinálták, este pedig a félkészeket hazavittem és otthon varrtam meg őket. Egyik-másik alkotás akár az eladható kategóriába is belefért volna, annyira ügyesen bántak néhányan a textilfestékkel.
FKI

További képek >>>

Reklámok