2012.07.10.
A reggelt a csapatok a tablójukkal

és a naplójukkal foglalatoskodtak,

majd játszottunk egy nagyon vicces „pókos” játékot,

ahol meglepő módon a legkisebbek voltak nagyon ügyesek!

Ezután a felelős állattartás alapvető szabályairól beszélgettünk,

majd a gyerekek játékos formában megismerték a kutyatartáshoz szükséges eszközöket és azok használatát. A játék része volt az is, hogy ki kellett választaniuk, mit hol és mikor használunk.

A hozzávalókat Bátor „készletéből” gyűjtögettem össze egy kis csavarral, ugyanis becsempésztem néhány nem odaillő dolgot is. Hát nem sikerült átvágnom a gyerekhadat, ezek egyikét sem választották be szükséges dolgok közé. 🙂 Persze volt néhány olyan tárgy is, amit nem tudtak azonosítani, pl. a chipleolvasó. Viszont amikor elmeséltük mi is ez és hogyan működik, majdnem az összes gyerek kipróbálta Málnán és Bátoron, az internetes csapat pedig ellenőrizte a petmaxx.hu oldalon a chipszámokat.
A délutáni program kutyasüti sütése és kutyajáték készítése volt.

A gyerekek nagy lelkesedéssel fogtak hozzá, mivel mindez ajándék lesz, a másnapi kirándulásra visszük magunkkal a Strázsába az Egyesületi kutyáknak! A játékokat Bátor és Málna is kipróbálta, a sütit pedig a bátrabbak tesztelhették saját magukon. Aki kóstolta, mindenkinek ízlett, a végén el kellett már raknom a készletet, hogy maradjon másnapra a kutyáknak is! 🙂
A nap hátralévő részében különböző állatos társasjátékokkal játszottunk, majd az egész csapat az udvaron tombolhatta ki magát. A fiúk a fociztak, a lányok a mászókán csüngtek vagy tollasoztak, mi Annamarival pedig egy padon pihegtünk, azon tépelődve, hogy fogjuk bírni a hét hátralevő részét, különösen a holnapi napot, ha már most így elfáradtunk :).

FKI

További képek >>>