Címkék

, ,

2012.07.09.
Reggel nagy izgalommal vártuk a gyerekeket, hisz legtöbbjüket nem is ismertük. Volt bennünk egy jó adag félelem, várakozás és kíváncsiság is. Mire mindenki megérkezett, kiderült nemcsak mi vagyunk így ezzel, a gyerekek is kissé megilletődötten, és félszegen óvakodtak be a terembe.
Természetesen bemutatkozással kezdtünk a napot, önként jelentkező híján Bátor, a nevéhez híven igencsak bátran kiállt a gyereksereg elé és szépen bemutatkozott (magyar hangja persze én voltam).
Utána következtünk mi felnőttek, majd szépen sorban a gyerekeknek is megjött a hangjuk. Mindenki pár mondatban elmondta melyik iskolába jár, milyen állatot tart otthon, mi a hobbija, illetve minden mást, amit fontosnak tartott magáról.
A tábor idejére többféle csapatmunkát is terveztünk, így rögtön meg is választottunk négy csapatot. Mivel a gyerek sem ismerték egymást, ezért a véletlenre bíztuk a csapatok összetételét. Négy – természettel és állatokkal kapcsolatos fotót – négyfelé vágtunk és összekevertük, majd mindenki húzhatott egy képrészletet, amely alapján meg kellett találnia a saját csapatát.

A csapatok a képrészleteket felragasztották egy-egy kartonra, amelyre rákerült a közösen kitalált csapatnév és a tagok neve is.

A csapatok négy teljes tábornapra kaptak 1-1 feladatot, amelyet felváltva végeztek el, amiben szerepelt kutyasétáltatás, gondoskodás a hörcsögről, tablókészítés és az étkezéseknél terítés és leszedés.

Első napi témánk az állatvédelem volt. Beszélgettünk ennek fontosságáról, miért van rá szükség, mit jelent az, ha egy állat védett, majd képeket nézegettünk a magyarországi védett állatokról. Ahogy már a klubfoglalkozások során is megszokhattuk, a gyerekek igencsak jól tájékozottak ebben a témában, természetesen itt sem volt másként. A beszélgetés után jöttek a témához kapcsolódó különböző feladatok, ahol a legjobb eredményt elérő csapatokat pontokkal jutalmaztuk.
Ebéd után beiktattunk egy kis csendespihenőt,

rajzfilmet nézhettek a gyerekek, míg mi Annamarival megpihenhettünk egy kicsit.
Délután a PeKH vezetője, Zsuzsa tanított meg nekünk egy jópofa játékot, a „fejrecsapóst”.


Ez egyrészt a memóriánkat tette próbára, másrészt jól meg is mozgatta a táborlakókat. A játék után kézműveskedtünk egy kicsit, pompon állatokat készítettünk. Szebbnél-szebb egyedi nyuszik, baglyok, denevérek és egerek keltek életre, amik aztán a gyerekek otthoni gyűjteményét gyarapították.

Közben a soron következő „kiválasztottak” elmentek kutyát sétáltatni. Egy jó nagy kört tettünk meg velük, a közelben levő téren egy kis szaladgálással és játékkal fűszerezve. Már rögtön a tábor elején nagy sikere volt ennek a programnak, mindig túljelentkezés volt, amikor elindultunk az éppen bent levő kutyákkal. Bizony! Nemcsak Bátor volt táborlakó,

a hét során itt járt Lizus (Évi kutyája),

Málna (Zolikáé)

és Lavina (Dalmáé) is.
A nap végén még kaptak a táborozók 1-1 naplót, amelybe a tábori élményeiket írták, vagy rajzolták le, sőt a buzgóbbak a tablókészítéshez szánt újságokból kivágott képeket is ragasztottak a füzetükbe.

FKI

További képek >>>

Reklámok