Címkék

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Mint azt már sokan tudjátok, az egyesületi kutyák Mogyoródról átköltöztek Budapestre, a Strázsa Kutyaiskola és Panzióba. Miután beilleszkedtek, megszokták az új helyet, az új rendet és a gondozókat, az Egyesület szervezett egy “beköltöző bulit”, ahol aztán minden volt, mint a búcsúban és szerencsére az idő is nagyon kellemes volt.

Nagyon sokan eljöttek (minimum ötvenen voltunk, de képtelenség volt megszámolni, sosem volt mindenki egyszerre egy helyen :)).

Az egyesület “Csodállatias Főszakácsa”, Smafu-gazdi Évi és kis csapata vállalta, hogy főz ránk és a kutyusokra. Két bográcsban rotyogott az étel, egy az ebeknek, egy pedig nekünk.

A panzió vezetője, Tekla felajánlotta, hogy az egyesület gazdi kereső kutyáival be lehet állni a kutyasuli óráira, teljes mértékben díjmentesen. Ezt sokan meg is tették aznap (és azóta már többször is).


Így részt vehetett az órán többek között Hablaty,

Ében,

Chris,

Maffia,

Málna,

Milla,

Roki

és Hernád.

Tekla nagyon érdekes, és izgalmas órát tartott, volt benne egy kis engedelmes-rész (ne húzd a pórázt, ülj le, maradj a fenekeden), volt ún. közömbösítési gyakorlat (a pórázon vezetett kutyával el kellett haladni a többi kutya mellett szlalomban), és volt akadályugrás is. Végül a kicsik kipróbálhatták az agility pályát is.


Még a veterán Spricc is beállt az órára, bár a szájkosár nála még alapfelszerelés volt.

Reméljük nem sokáig. 🙂

De jöttek örökbe adott kutyáink is, akik a gazdival próbálták ki az iskolát.
Lavinából előbújtak a rejtett agility-s képességek.


Roxi/Csoki

Effi, aki mindenhol gyönyörűen teljesített.


Emily is megdolgoztatta a gazdit.


Kékszemű Roni is itt volt a gazdival.

Joda is kipróbálta Tekla feladatait, de mivel ő volt a legkisebb, komolyan meg kellett küzdenie az akadályok leküzdéséért.

Elég hamar el is veszítette az érdeklődését és inkább ismerkedett, vagy a gazdi kabátjából figyelte az eseményeket.

Alícia sem vett részt az órán. Ő Kázmérral a háta mögött, páholyból figyelte az eseményeket.

Természetesen a rendezvényeinkről elmaradhatatlan Bátor is eljött.

Amíg a szőrös gyerkőcök okosodtak, a kétlábúak előkészítették a bográcshoz az ételt, és főállásban ment a krumpli-és hagymapucolás, favágás, tűzrakás.Óra után elmentünk a kutyákkal egy hatalmas, “levezető” sétára, közösen, két körben kivittük az összes kutyánkat, és persze a velünk lévő sajátokat is.

Hááát, akármerre néztem a Ligetben, mi voltunk mindenfelé! 🙂Jó volt nézni a boldogan szimatoló kutyákat, akik egytől egyig nagyon élvezték a sétát. Még Yucca is farokfelcsapva, öntudatosan sétált, ahhoz képest, hogy alig két hete, a beköltözése napján annyira félt, hogy majdnem 20 percbe telt, mire a kocsitól eljutottunk a helyéig.


Eközben a panzióban már javában főtt a bográcsban a kétlábúaknak a pásztortarhonya,

a négylábúaknak meg a zúza zöldséggel,

úgyhogy mire mind a két kör sétával végeztünk, el is készült az ebéd mindenki legnagyobb örömére.

A szakács-csapat főztje nem csak nekünk, embereknek ízlett, de a négylábúak is boldogan falatoztak.A nap végére lett két gazdisodásunk is:
Roxi/Csoki–gazdi hivatalosan is örökbe fogadta a talált kölyköt, Turbórt,


akit eddig ideiglenesen szállásolt el.
Pancsi kutyánk jelöltjei is eljöttek a rendezvényre, ahol véglegesítették a kapcsolatukat Pancsival.

Kaptunk nagyon sok adományt: tápokat több zsákkal, takarókat a kutyáink alá,

és speciális, gyógyító rézzel készített kutyafekhelyeket, amit az “Állati receptverseny” győzteseinek ajánlott fel Aranka.

Mindenkinek ezúton is köszönjük szépen!

Morvai Kriszti

További képek >>>

Reklámok