Címkék

, , , , , , , , , , , , , ,

2012.01.11
Strázsa news: Kitti ismételten csinált sztárfotókat az ebekről (én továbbra is csak sötétben-lámpafényes fényképeket tudnék prezentálni), ha leszedi a gépéről, hozom.
Részben az ő meglátásait továbbítom, azért mondom, hogy részben, mert totál egyetértek vele.
Málnáról áradozik, nagyon jó kutya. Ha kell, aktív, játszik, fut, ha kell bújik, de ha épp nincs történés, csendben elfekszik. Tökéletes családi kutya! A nagypályára már szabadon mehet, hívásra repül vissza.
Habi és Maffi cukorborsók mindketten, Hablaty nem dumál annyit, inkább már csak akkor, ha izgatott, pl. séta van. Ha nem foglalkozik vele épp ember, csendben van, és gyűri a szobatársait ezerrel. Jelenleg szerelmes egy barna szőrmók kiskutyába, neki udvarol non-stop, de a szőrmók nem viszonozza az érzéseit. Egyáltalán nem. 😀
Maffia továbbra is hűtlen a nevéhez, amolyan “bocs, hogy élek” típus, ismeretlen szituációban, vagy hirtelen mozdulatokra meg-megijed. Én folyton ölbe veszem, nem tehetek róla…
Egy tündér, pláne azért, mert hagyja, hogy Luca terrorizálja.
A nagyasszony továbbra sem fogja fel, hogy a Strázsának már van főnöke, sőt, az Állat és Embernek is van már, neki szent meggyőződése, hogy ő az. Mindig, mindenhol. 🙂
Nála a játék más kutyákkal is hörögve-morogva történik, és ez elég gyakran eldurvul, de rászólásra abbahagyja. (senki se gondoljon vérfolyásra, egyszerűen csak a hörgő-morgó játék átcsap hörgő-morgó veszekedésbe, ahol is Luca megpróbálja “lenyomni” a játszópartnerét. Egyértelműen domina, aki szeretné kisajátítani a majdani gazdit, ennek ellenére szívesen játszik más kutyákkal.
Chris: iszonyúan zabás! Sétánál nem kifelé, hanem a konyhába robog ezerrel, és máris vetné rá magát az első kajaforrásra, ami “szembejön”. Sétáról visszafelé ugyanez, az összes többi szobatársa bemegy szépen a helyére, kivéve őt, aki megy a konyhába.
Ében is mehet már szabadon a nagypályára a szobatársaival, aranyos, csóválós, de alapvetően elvan a maga kis világában, nem nyomulós, nem követeli a szeretetet, de ha megkapja, annál hálásabb.
Az ő ellentéte Scott, aki nyomulós, pörgős, folyton magyaráz, beleáll az aurádba, ugrál, fellök, és parancsba adja: “simogass! MOST!” És nagyon aktív, nem lesz egyszerű lefárasztani.
Hullám-Nox duó: Hullám a kajáltatást úgy képzeli el, hogy gyorsan megeszi az övét, majd kitúrja Noxot a saját táljából, hogy azt is megegye. 😀
Természetesen csak ha hagynánk, de nem hagyjuk.
Kanyar: labdás! És bújik, és csóvál. Kitti saját szuka kutyájával már találkoztak, Kanyar elsőre megpróbálta ledominálni, de Kitti határozottságának köszönhetően egy idő után szépen elbóklásztak egymás mellett. Egyelőre úgy tűnik, szukákkal összeszoktatható lesz.
Bogyesz szintén labdamán, és továbbra is utálja a kutyákat :), rá kell feküdni arra, hogy legalább kanokkal kijöjjön, sokkal nagyobb esély van az örökbe adására, ha nem csak egyke kutyának mehet.
Malena: már egész szépen tudja a járást a kennelsoron ki-be, nem kell pórázazni. Kerítésen keresztül próbáltam Bével összehaverkodtatni, az nem jött össze, de mivel most is egy kan kutyával van együtt, nem lehetetlen.
Keszi: tündérkirályfi! Amit leművel a kennelben a rácson, az eszméletlen… szolid csóválás, Shrek-macskás tekintet, és mancsol, és puszizik, de olyan kis visszafogottan. A szőre olyan selymes, hogy egy élmény turkálni benne.
Metál: sötétben, hirtelen mozdulatokra ugatással reagál, engem is leordított elsőre, mert este találkoztunk (azt elegánsan elfelejtette, hogy mi hoztuk át Mogyiról. :D)
Kis nasizás után barátságot kötöttünk. A falatot nagyon szépen veszi el kézből. Kitti Darázs kutyájával találkozott, kerítésen keresztül nyüszögve csóvál, udvarol, aztán összeengedve belecsípett Darázsba, úgyhogy még egyelőre jegeljük a más kutyákhoz való szoktatását.
Yucca: már most sokat bátorodott, Kittivel már egy csóvagép! Ő szigorúan pórázon sétál (hosszú, 10 méteresen), de már megismerkedett Kitti kutyájával, még játszottak is egy kicsit, pedig mindkettő szuka. Velem tartózkodóbb volt, hiszen annyiszor még nem látott, meg sötét is volt, hát ki tudja, bízhat-e bennem? De majd szépen, lassan megtanulja, hogy bízhat.

Morvai Kriszti

Reklámok